Instalarea noului sistem de operare Apple Lion OSX. Time remaining: About -1 minutes

Salut!

Astazi, 20 Iulie, cei de la Apple au lansat pe piata ultimul update al sistemului lor de operare….motiv pentru care, Razvan, un bun prieten al meu si, totodata, un mare fan Apple a trebuit sa faca si el updateul respectiv. M-a chemat la el sa fim amandoi martorii procesului de instalare si sa comentam pe viu noile feature-uri ale sistemului.

Am ajuns la Razvan pe la 7 jumate, seara. Afara incepuse deja sa ploua, sa bata vantul….practic sa se confirme avertizarea meteo de care tot auzisem pe la stiri. Primul pas a fost sa desfacem o bere de cirese adusa recent din concediul lor de vis petrecut pe alte meleaguri. Am luat o inghtitura din respectiva licoare….o analizez un pic. Mai iau o mica inghititura si imi dau seama ca, de fapt, gustul de bere este ascuns undeva dupa gustul de cirese amare si dupa cel de sampanie Angelli, aia cu diverse arome.

In sfarsit apasa Razvan pe Install….procesul a inceput.

Pe ecran apare un mesaj (in limba engleza)  de genul: Timp estimat 3 minute. Am ramas cu gura cascata… cum adica ? un sistem de operrare se instaleaza in doar 3 minute???? Dupa aproximativ 3 minute, calculatorul cere restart, am restartat.

Sistemul se initializeaza inca odata…de data asta apare un alt mesaj (tot in limba engleza): Timp estimat 20 minute…asa mai venim de-acasa.

Pe toata perioada asta am mai schimbat impresii, am admirat orhideea proaspat inflorita, am admirat fulgerele de-afara…(deja ma batea un gand s-o-ntind pentru ca nu mai ploua si parea o oportunitate sa ajung acasa fara sa ma ud). In fine, mai trage Razvan un pic de timp, imi mai atrage atentia cu un maimutoi care scoate scantei (extrem de tare!)…timpul pe ecran continua sa scada…Time remaining: about 1 minute (timp ramas: aproximativ 1 minut) scria la un moment dat pe ecran. Amandoi eram cu ochii pe ecranul calculatorului asteptand noul OS sa se manifeste in voie.

Time remaining: About -1 minutes (Timp ramas: aproximativ -1 minut) apare acum pe ecran. Acum, pe buna dreptate, am ramas iar cu gura deschisa. Oare sa fii inventat Steve Jobs calatoria in timp odata cu acest nou sistem de operare? Cum adica -1 minut? In acea clipa mi-a trecut prin cap sa imortalizez momentul…am scos telefonul si am facut o poza in graba ca…cine stie ce ne poate rezerva momentul -2 minute :D?

In fine…sistemul de operare cere iar un restart. Noi iar eram cu ochii pe ecran “ca pe butelie” (cum zice o veche vorba). Dam restart…apare din nou un ecran in care ni se spune sa mai asteptam 18 minute….moment in care m-am incaltat si-am plecat.

Pentru a va confirma momentul istoric, minutul -1, va atasez si fotografia despre care am facut vorbire mai sus.

Voi ce parere aveti? Oare cate erori de genul asta s-au mai strecurat? Poate au nevoie de un audit mai riguros ca sa descopere din timp astfel de abateri…

A, sa nu uit! Intrati pe Facebook si dati like pentru a obtine cele mai noi informatii referitoare la sisteme de management ISO.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.