ISO 9001:2015

ISO 9001:2015. Documentatie. Certificare. Implementare. Sistem de management. Consultanti. Auditori. Organisme de certificare.

ISO 9001:2015. Documentatie. Certificare. Implementare. Sistem de management. Consultanti. Auditori. Organisme de certificare.

Cum piata de consultanta ISO este in stadiul de “3 la leu, ca patrunjelu’ ” de ani buni incoace, ma intreb “Oare cat timp va dura pana vor aparea oferte “bomba” pentru un pachet de documente ce garanteaza certificarea conform ISO 9001:2015?”.

Da. ISO 9001:2015. Anul asta, in toamna o sa apara mult asteptatul ISO 9001:2015.

Acum avem la dispozitie ISO 9001:2015 FDIS (final draft), o forma aproape finala a standardului.

Istoria standardelor de tip ISO ne confirma faptul ca nu vor fi modificari majore de la stadiul “final draft” la stadiul “final”.

Banuiesc ca toti aveti idee despre ce modificari este vorba in aceasta noua versiune a standardului ISO 9001:2015 asa ca nu vreau sa ocup mult spatiu referitor la lucrul asta.

Vreau doar sa va cer sa ganditi, dragi consultanti, auditori, organisme de certificare , daca un client poate avea un plus de valoare de la un “pachet de documente ce garanteaza certificarea ISO” nepersonalizat, trimis pe mail organizatiei client.

Cred ca daca noi, astia din piata de consultanta si certificare ISO am avea mai mult curaj si discernamant astfel incat sa incercam sa educam macar o parte din potentialii clienti, si sa ii refuzam pur si simplu p-aia care vor “decat certificatul” am avea cu totii de castigat. Ce ziceti?

Comentati, va rog 🙂 !

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.