Moda ECO in Romania

In ultima vreme se poate observa o adevarata moda ECO atat in randul indivizilor dar si in randul companiilor si autoritatilor din .ro.

Tendinta asta am observat-o mai ales prin intermediul interesului crescut al companiilor vis a vis de implementarea si certificarea standardului ISO 14001:2004 – Sisteme de management de mediu. Cerinte si ghid de utilizare, standard ce se vrea un instrument de educare atat al firmelor dar si al angajatilor acestora.

Eh, in standardul asta exista o cerinta care se numeste: „Obiective, tinte si programe”. Astazi ne vom concentra pe partea numita „programe”. Iata ce trebuie sa aveti in vedere atunci cand, in procesul de implementare sau de mentenanta a standardului ISO 14001:2004, ati ajuns in stadiul stabilirii obiectivelor, tintelor de mediu si a programelor de management de mediu.

Care sunt motivele pentru care ni se cer programe de management de mediu?

 1. Responsabilitatile pentru indeplinirea obiectivelor si tintelor de mediu trebuie sa fie documentate si asumate la niveluri si functii relevante;
 2. Obiectivele si tintele de mediu trebuie indeplinite in anumiti parametri de timp si calitativi, de asemenea parametrii astia trebuie documentati pentru ca responsabilii sa stie ce vau de indeplinit si care este orizontul de timp;
 3. Mijloacele de utilizat pentru atingerea obiectivelor trebuie sa fie definite.

Care sunt elementele de intrare in alcatuirea programului de management de mediu?

 1. Politica de mediu;
 2. Obiectivele si tintele de mediu;
 3. Aspectele semnificative de mediu;
 4. Anumite informatii legate de fluxul tehnologic;
 5. Informatii de la parti interesate;
 6. Resurse aflate la dispozitia organizatiei.

Programele de management de mediu se pot actualiza?

Da, atunci cand:

 1. Se modifica procedurile, practicile uzitate sau echipamentele folosite;
 2. Apar schimbari in ceea ce priveste aspectele semnificative de mediu.

Astea sunt cele cateva elemente referitoare la programul de management de mediu pe care am vrut sa vi le impartasesc. Sunt sigur ca mai sunt o grmada de alte aspecte la fel de interesante sau chiar mai interesante despre care vreti sa discutam. De aceea va invit sa va impartasiti ideile in sectiunea de comentarii.

De asemenea, nu uitati sa ne vizitati pagina de facebook pentru a ne da like. De asemenea, va asteptam si pe twitter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.