ISO 19011:2011 – noua versiune a standardului ISO 19011

ISO a publicat recent un update al standardului ISO 19011:2002 – Ghid pentru auditarea sistemelor de management al calitatii si mediului.

Actuala versiune se doreste un ghid pentru auditarea multiplelor sisteme de management implementate intr-o organizatie, se precizeaza pe site-ul www.iso.org.

Cu alte cuvinte, noua editie a standardului ISO 19011 nu se mai limiteaza doar la sistemul de management al calitatii – SR EN ISO 9001:2008 si la sistemul de management al mediului – SR EN ISO 14001:2005.

6 thoughts on “ISO 19011:2011 – noua versiune a standardului ISO 19011

  1. gabriela florian

    buna ziua,

    cum pot sa intru in posesia “Standardul ISO 19011:2011″

    multumesc

    Reply
    1. marinel

      Din cate stiu, Asociatia Romana pentru Standardizare, a preluat standardul dar inca nu a facut si traducerea, asa ca va rog sa luati legatura cu cei de la ASRO.

      Reply
  2. Gabriela

    Va rog sa ma luminati! La momentul actual, care standard este in vigoare in RO? La care fac referire in procesul de audit intern SMI? La cel din 2002 sau….la cel din 2011 care nu este tradus in lb. noastra? Poti face referire intr-o procedura de sistem la un standard in lb. engleza? Va rog mult sa-mi raspundeti, ma pregatesc de audit de recertificare si sunt in ceata! Va multumesc anticipat!

    Reply
    1. marinel

      Buna ziua si bine ati venit pe blogul nostru!

      Chestiunea asta cu standardul 19011 este simpla. In momentul de fata, pe site-ul http://www.asro.ro, in dreptul versiunii din 2002 a standardul 19011 scrie ca este un standard inlocuit. Tot pe site-ul celor de la asro, versiunea din 2011 a aceluiasi standard are prefixul SR (Standard Romanesc) dar se specifica si faptul ca este varianta in limba engleza desi el nu este tradus (lucru care nu este tocmai firesc).
      Daca stam si judecam un pic cele doua chestiuni de mai sus rezulta ca varianta actuala si in vigoare a standardului 19011 este cea din anul 2011 (chiar daca inca este in varianta netradusa) si, tehnic vorbind, este firesc ca referirile din documentatia dumneavoastra sa se faca spre aceasta noua varianta.

      Bafta la audit si daca mai aveti intrebari, nu ezitati sa ma contactati (aici sau pe mail)!

      Reply
    1. marinel

      Doamna Doina,

      standardul in cauza se achizitionaeaza de la ASRO (Asociatia Romana pentru Standardizare). Blogul acesta nu are ca scop distribuirea ilegala a standardelor mai ales ca acestea nu costa o avere. Asa ca, daca aveti nevoie de anumite standarde, va rog sa va adresati celor de la ASRO.

      Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.